De enige bron van kennis is ervaring, aldus Albert Einstein. Echter, kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen, wist de Engelse schrijver Robert Ascham 450 jaar geleden al. Hoe dan ook, dertig 'dure' jaren zijn verstreken sinds mijn HEAO-studie in Den Haag. En die tijd heeft me 'rijke' werkervaring gebracht, zowel aan bureau- als aan klantzijde. Als werknemer, zelfstandige én vrijwilliger.

2018-2021

2018

2009-2018

Bij Albert Heijn was ik gedurende twee interimopdrachten woordvoerder en communicatieadviseur. Met het team Mediarelaties hadden we onze handen vol aan marketing pr, duurzaamheidscommunicatie, issues-management en crisiscommunicatie. 

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden zwom in 2018 de 11Stedenzwemtocht. Met een team van zestien ervaren collega's was ik als vrijwilliger vijf maanden lang verantwoordelijk voor de mediastrategie, persbegeleiding en woordvoering. Meer lezen > 

Vanaf 2009 werkte ik als zelfstandig pr-consultant (eerst onder RepMen, nu onder Roger's Communication) voor prachtige bedrijven en organisaties in branches als telecommunicatie, consultancy, legal, automotive, retail, food retail, sports, levents and government.

2009

1999-2009

1996-1997

Het eerste TEDx-event in Nederland trok veel media-aandacht, mede door een interessante line-up van sprekers. Als pr-manager was ik verantwoordelijk voor de mediastrategie, mediapartnerships, persbegeleiding en woordvoering. 

Tien jaar werkte ik bij kabelbedrijf UPC Nederland. Aanvankelijk als woordvoerder en manager mediarelations, later als pr-manager en director corporate communications. Gevarieerd werk, van productlanceringen tot crisiscommunicatie.

Op 14 augustus 1996 werd de Amsterdam ArenA geopend. Als pr-manager was ik verantwoordelijk voor de uitnodiging en begeleiding van meer dan 300 journalisten en fotografen. Als woordvoerder maakte ik die maanden vele kilometers, van AT5 tot CNN. 


Meer ervaring

Naast bovenstaande ervaringen heb ik gewerkt voor pr-bureau Van Rossum & Partners en sponsoradviesbureau GLP. Was ik pr-manager van de Nederlandse Ski Vereniging. Vervulde ik de (interim)rollen van sponsormanager bij Nuon en manager social media bij het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Ook stond ik aan de wieg van online reputatiemanagement in Nederland en trainde en begeleidde ik verschillende webcareteams.

 

Voor een volledig overzicht van mijn opleiding en ervaring kan je terecht op LinkedIn.