Foto: Yasmin Hargreaves

Horen, zien en vooral niet zwijgen

De belangrijkste competenties voor een PR-manager zijn wellicht horen, zien en vooral niét zwijgen. En in die volgorde. Of zoals ik ooit leerde: je hebt twee oren en maar één mond, dat is niet voor niets.

Lees meer »

Pakt Heineken regie terug?

Vorige week kreeg The HEINEKEN Company er pijnlijk van langs op Follow the Money. Het bedrijf zou nog steeds investeren in Rusland, ondanks eerdere aankondigen daar snel te vertrekken. Daarop volgde in Nederland een golf aan negatieve publiciteit.

Lees meer »

11Stedenzwemtocht: een kijkje achter de schermen bij het PR-team van Maarten van der Weijden

De eerste 11Stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden was een groot succes. En dat is wellicht een understatement. Met zijn tocht van uiteindelijk 55 uur en 163 kilometer haalde de Olympisch zwemkampioen precies tien jaar na zijn Olympisch goud in Beijing 3,5 miljoen euro op voor kankeronderzoek. De belangstelling langs de Friese waterkant was overweldigend. Op Google Maps waren ’s nachts files te zien langs de route van de zwemmer. Ook de media rukten massaal uit met een golf aan publiciteit tot gevolg. De aankomst van Maarten bij zijn huldiging in Leeuwarden was live bij de NOS te volgen. Kortom, geweldige PR voor een goed doel.

Lees meer »