Pakt Heineken regie terug?

Gepubliceerd op 3 maart 2023 om 21:55
Vorige week kreeg The HEINEKEN Company er pijnlijk van langs op Follow the Money. Het bedrijf zou nog steeds investeren in Rusland, ondanks eerdere aankondigen daar snel te vertrekken. Daarop volgde in Nederland een golf aan negatieve publiciteit.

Zoals vaker verdwijnt bij alle publieke verontwaardiging veel, zo niet alle nuance, die er wel degelijk lijkt te zijn. Want probeer je op dit moment -samen met tientallen andere internationale bedrijven- maar eens snel én verantwoordelijk terug te trekken uit een land als Rusland. Als je daar twee tellen bij stilstaat, dan besef je dat dat niet zo makkelijk is.

In de persverklaring van 24 februari geeft het Heineken meer inzicht in de uitdaging waarvoor het staat. En herhaalt het bedrijf de uitgangspunten van vorig jaar:

  1. zsm weg en
  2. financieel niet meer profiteren.

 

Tegelijk blijf ik nieuwsgierig naar het verhaal achter al die nieuwe biermerken die de brouwer volgens FtM afgelopen jaar in Rusland heeft gelanceerd. Belangrijk voor de reputatie van Heineken om zelf snel de regie terug te pakken en ook openheid te geven over dat aspect van de strategische terugtrekking.

 

Wordt vast vervolgd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.